Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 3.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Për dy trupa të ngjashëm, koeficienti i përpjesëtueshmërisë së vëllimeve është i barabartë me (koeficientin e ngjashmërisë)3. Dy trupa të ngjashëm kanë një koeficient të ngjashmërisë që është 2,5. Gjeni koeficientin e përpjesëtueshmërisë për:

  1. syprinën
  2. vëllimin