Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 3.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në figurën përbri (më poshtë), jepen përmasat e cilindrit rrethor. Një cilindër më i madh se ai është i ngjashëm me të dhe e ka diametrin e bazës 10 cm.

  1. Gjeni lartësinë e cilindrit të madh.
  2. Syprina e bazës së cilindrit të vogël është 50 cm2. Gjeni syprinën e bazës së cilindrit të madh.
  3. Vëllimi i cilindrit të vogël është 352 cm3. Gjeni vëllimin e cilindrit të madh.