Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 3.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Në figurën përbri (më poshtë), gjeni: i) EFEF; ii) BCBC
  2. Syprina e trekëndëshit ABDABD është 1950 cm2. Gjeni syprinën e trekëndëshit ABCABC.