Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 3.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një fabrikë mielli tregton miell misri në kuti me përmasa si në figurë. Fabrika dëshiron të hedhë në treg një paketim të ngjashëm, por që kutia të mbajë 64 herë më shumë. Gjeni përmasat e kutisë së re.