Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 3.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Vërtetoni që diagonalet e rombit janë pingule.
  2. i) Emërtoni dy katërkëndësha që i kanë diagonalet pingule. ii) Përdorni kongruencën për të provuar këtë fakt.