Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 3.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një dymbëdhjetëkëndësh është një shumëkëndësh me 12 brinjë. Njëmbëdhjetë nga këndet e një dymbëdhjetëkëndëshi janë 154°\degree. Llogaritni masën e këndit të dymbëdhjetë.