Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 3.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

ABCDE...ABCDE... është një shumëkëndësh i rregullt me nn brinjë. Gjeni formulën nëpërmjet së cilës mund të gjendet masa e këndit ACDACD në lidhje me nn.