Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 3.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një shumëkëndësh i rregullt mund të formohet duke bashkangjitur katrorë me gjashtëkëndësha të rregullt. Sa brinjë do të ketë ky gjashtëkëndësh?