Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 3.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një shumëkëndësh i rregullt mund të ndërtohet duke bashkangjitur katrorë me pesëkëndësha të rregullt në mënyrë të alternuar. Sa brinjë do të ketë ky shumëkëndësh?