Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 3.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Figura tregon një gjashtëkëndësh të rregullt dhe një katror, të puthitur me njëri-tjetrin.

  1. Llogaritni këndin zz.
  2. Emërtoni një ose më shumë shumëkëndësha të rregullt që do të puthiteshin në këtë hapësirë.