Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 3.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Këndi i brendshëm i një shumëkëndëshi të rregullt është katër herë më i madh se këndi i jashtëm.

  1. Gjeni numrin e brinjëve.
  2. Emërtoni shumëkëndëshin.