Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 4.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një grup me 40 nxënës studiojnë ose gjuhë frënge, ose gjuhë spanjolle. Grupi ka 17 djem. Gjuhë frënge studiojnë 15 vajza dhe 10 djem. Sa vajza studiojnë gjuhë spanjolle?