Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 4.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një kompani makinash shet në një javë 18 makina të tri llojeve të ndryshme: me naftë, me benzinë dhe me gaz, sipas diagramit të dhënë.

  1. Llogaritni masën e këndit që përfaqëson një makinë.
  2. Në makinat e shitura, llogaritni numrin e atyre që janë: i) me naftë; ii) me benzinë; iii) me gaz.