Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 4.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Diagrami i mëposhtëm paraqet numrin e letrave të dorëzuara në një javë në shtëpitë me numrat 10 dhe 12.

  1. Ndërtoni një diagram rrethor të saktë për të paraqitur numrin e letrave të dorëzuara në shtëpinë me numër 10.
  2. Ndërtoni një diagram rrethor të saktë për të paraqitur numrin e letrave të dorëzuara në shtëpinë me numër 12.
  3. Marku dëshiron të krahasojë pjesën e letrave të dorëzuara çdo ditë në të dyja shtëpitë, në krahasim me numrin e përgjithshëm të letrave të dorëzuara. Për këtë, ai duhet të përdorë diagrame rrethore apo diagrame me shtylla? Argumentoni përgjigjen tuaj.
  4. Denisi dëshiron të krahasojë numrin e letrave të dorëzuara çdo ditë në të dyja shtëpitë. Për këtë, ai duhet të përdorë diagrame rrethore apo diagrame me shtylla? Argumentoni përgjigjen tuaj.

Zgjidhja

Shkarko aplikacionin për të parë zgjidhjen.