Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 4.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni mesataren për secilën prej bashkësive të numrave:

  1. 4, 9, 7, 12
  2. 8, 11, 8
  3. 3, 2, 2, 3, 0
  4. 1, 9, 8, 6
  5. 2, 2, 4, 1, 0, 3
  6. 23, 22, 25, 26
  7. 17, 19, 19, 20, 18, 17, 16
  8. 103, 104, 105
  9. 14, 10, 24, 12
  10. 4, 6, 7, 6, 4, 4, 3, 7, 3, 6