Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 4.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni modën dhe amplitudën për secilën prej bashkësive të numrave:

  1. -6, 0, 1, 1, 1, 1, 2, 2, 2, 3, 3, 4, 4
  2. 5, 5, 6, 6, 6, 7, 7, 7, 7, 8, 8, 8, 8, 8
  3. 10, 11, 11, 11, 12, 12, 13, 14
  4. 21, 22, 23, 24, 24, 25, 25, 25, 36
  5. 8, 8, 8, 9, 9, 10, 11
  6. 4, 3, 5, 5, 6, 6, 4, 3, 4, 5, 6, 5, 3

Cila bashkësi përmban vlera të jashtëndodhura? A ka ndikuar vlera e jashtëndodhur në vlerën e modës ose të amplitudës?