Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 4.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Zbritni 100 nga të gjithë numrat e bashkësisë në kërkesën 6g dhe shkruani bashkësinë e numrave të përftuar.
  2. Për këtë bashkësi, gjeni: i) amplitudën; ii) modën; iii) mesataren aritmetike; iv) mesoren; v) ndryshesën ndërkuartilore.
  3. Krahasoni rezultatet tuaja të karakteristikave të shpërndarjes së kërkesave 7bi, 7bv, 6gi dhe 6gv. Çfarë vini re?