Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 4.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Numri i makinave për secilën shtëpi në një rrugë të qytetit të Durrësit, është dhënë më poshtë.

  1. Kopjoni dhe plotësoni tabelën e dendurive.
  2. Njehsoni mesataren aritmetike, modën dhe mesoren për të dhënat e mësipërme. Mesatarja, moda dhe mesorja për makinat në një rrugë tjetër të qytetit të Durrësit janë: Mesatarja 0.7; Moda 0; Mesorja 1.
  3. Përdorni mesataren aritmetike, modën dhe mesoren për të krahasuar numrin e makinave të të dyja rrugëve në qytetin e Durrësit.