Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 4.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në një autobus ndodhen 9 pasagjerë. Mosha mesatare e pasagjerëve në autobus është 44 vjeç. Në autobus hipën edhe Ana. Ajo është 14 vjeçe. Gjeni moshën mesatare të pasagjerëve pas hipjes së Anës në autobus.

Zgjidhja

Shkarko aplikacionin për të parë zgjidhjen.