Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 4.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Redi numëroi stilolapsat e 21 kutive. Numri mesatar i stilolapsave për kuti ishte 14.1. Redi shënoi në një tabelë numrin e stilolapsave për 20 kuti.

Gjeni numrin e stilolapsave në kutinë e fundit.