Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 4.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në tabelën dhe histogramin e dhënë, të cilët nuk janë të plotë, jepet informacioni për masën në gramë të një kampioni mollësh.

  1. Përdorni informacionin e histogramit për të gjetur denduritë që mungojnë në tabelë.
  2. Kopjoni dhe plotësoni histogramin.