Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni pjesët e sasive që tregohen më poshtë. Formulojini përgjigjet si thyesa ose si numra të përzier.

  1. 12\dfrac{1}{2} e 7,5
  2. 15\dfrac{1}{5} e 8
  3. 13\dfrac{1}{3} e 10
  4. 13\dfrac{1}{3} e 2,6
  5. 25\dfrac{2}{5} e 6
  6. 15\dfrac{1}{5} ×\times 8,4