Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni përqindjet e mëposhtme duke i kryer veprimet me shkrim ose me mend. Tregoni mënyrën e kryerjes së veprimeve.

  1. 9% e 1500
  2. 13% e 700
  3. 31% e 2400
  4. 36% e 50
  5. 43% e 900
  6. 6% e 3200
  7. 23% e 4800 mm
  8. 61% e 3200 kg
  9. 39% e 3700 lekëve
  10. 17% e 2900 lekëve