Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni pjesët e sasive që tregohen më poshtë.

  1. 12\dfrac{1}{2} e 20
  2. 14\dfrac{1}{4} e 84
  3. 13\dfrac{1}{3} e 36
  4. 15\dfrac{1}{5} e 65
  5. 23\dfrac{2}{3} e 33
  6. 18×64\dfrac{1}{8} \times 64