Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një bobinë e re ka 60 m tel. Dy të pestat e telit janë përdorur.

  1. Sa është gjatësia e telit që është përdorur?
  2. Sa është gjatësia e telit që ka mbetur në bobinë?