Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni sasinë e lëngut në enët e mëposhtme.

  1. Një fuçi 40-litërshe është e mbushur në 38\dfrac{3}{8} e saj.
  2. Një kavanoz prej 240 cl është i mbushur në 34\dfrac{3}{4} e tij.
  3. Një gotë 120 cl është e mbushur në 25\dfrac{2}{5} e saj.
  4. Një shishe 750 ml është bosh në 23\dfrac{2}{3} e saj.