Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni largesat:

  1. 58\dfrac{5}{8} e 48 m
  2. 29\dfrac{2}{9} e 36 km
  3. 47\dfrac{4}{7} e 28 mm
  4. 34\dfrac{3}{4} e 120 m