Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni pjesët e sasive të mëposhtme.

  1. 16\dfrac{1}{6} e 10
  2. 14\dfrac{1}{4} e 22
  3. 310\dfrac{3}{10} e 15
  4. 112\dfrac{1}{12} e 8
  5. 49\dfrac{4}{9} e 21
  6. 25×72\dfrac{2}{5} \times 72