Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Entela punoi jashtë orarit për dy javë. Ajo fitoi 19000 lekë në javën e parë dhe 22450 lekë në javën e dytë. Entela paguan 15% taksë mbi të ardhurat për secilën nga shumat. Sa është shuma e taksave të paguara për të dyja javët?