Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 5.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Olti dhe Ana mbushën një enë me 24 decilitra ujë. Ana piu një të dhjetën e tij, ndërsa Olti çerekun. Ata i dhanë tre të tetat Dorianit dhe një të pestën nënës së Anës. Sa ujë mbeti në enë?