Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 5.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Etiketa e një ambalazhi çokollate tregon se ajo ka masën 220 g dhe përmban 19% yndyrna. Në qoftë se çokollata përbëhet nga 32 copëza katrore, sa gramë yndyrna do të përmbajnë 4 copëza?