Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 5.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gerti po vizaton një diagram rrethor për të paraqitur informacionin e mbledhur rreth lëndëve të parapëlqyera të nxënësve. Ai u bazua te thyesat e mëposhtme për të gjetur masën e këndit për secilin nga sektorët e grafikut.

Gjuhë angleze 14\dfrac{1}{4}; Gjuhë frënge 110\dfrac{1}{10}; Gjeografi 18\dfrac{1}{8}; Histori 112\dfrac{1}{12}; Matematikë 38\dfrac{3}{8}; Të tjera \square

Sa është këndi për sektorin e emërtuar "të tjera"?