Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 5.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Adit i japin prindërit një shumë parash. Ai shpenzoi 13\dfrac{1}{3} e tyre të hënën dhe 45% të parave të ngelura të martën. Ç'pjesë të parave që kishte në fillim shpenzoi ai të martën?