Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni pjesëtimet e mëposhtme.

  1. 18:38\dfrac{1}{8} : \dfrac{3}{8}
  2. 15:45\dfrac{1}{5} : \dfrac{4}{5}
  3. 114:37\dfrac{1}{14} : \dfrac{3}{7}
  4. 110:25\dfrac{1}{10} : \dfrac{2}{5}
  5. 23:34\dfrac{2}{3} : \dfrac{3}{4}
  6. 58:79\dfrac{5}{8} : \dfrac{7}{9}
  7. 112:38\dfrac{1}{12} : \dfrac{3}{8}
  8. 27:34\dfrac{2}{7} : \dfrac{3}{4}
  9. 72154:1633\dfrac{72}{154} : \dfrac{16}{33}