Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni shumëzimet dhe pjesëtimet e mëposhtme.

  1. 112×341\dfrac{1}{2} \times \dfrac{3}{4}
  2. 234×252\dfrac{3}{4} \times \dfrac{2}{5}
  3. 115×2151\dfrac{1}{5} \times 2\dfrac{1}{5}
  4. 123×1451\dfrac{2}{3} \times 1\dfrac{4}{5}
  5. 278:352\dfrac{7}{8} : \dfrac{3}{5}
  6. 414:3124\dfrac{1}{4} : 3\dfrac{1}{2}
  7. 538:2345\dfrac{3}{8} : 2\dfrac{3}{4}
  8. 913:2149\dfrac{1}{3} : 2\dfrac{1}{4}