Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni:

  1. 378+2143\dfrac{7}{8} + 2\dfrac{1}{4}
  2. 3783143\dfrac{7}{8}-3\dfrac{1}{4}
  3. 512×1785\dfrac{1}{2} \times 1\dfrac{7}{8}
  4. 212:3342\dfrac{1}{2} : 3\dfrac{3}{4}