Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në vend të \square vendosni numrin e duhur.

  1. 23=30\dfrac{2}{3}=\dfrac{\square}{30}
  2. 37=42\dfrac{3}{7}=\dfrac{\square}{42}
  3. 79=45\dfrac{7}{9}=\dfrac{\square}{45}
  4. 58=40\dfrac{5}{8}=\dfrac{\square}{40}
  5. 2163=9\dfrac{21}{63}=\dfrac{\square}{9}
  6. 56=35\dfrac{5}{6}=\dfrac{35}{\square}