Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni shumat e mëposhtme.

  1. 15+110\dfrac{1}{5}+\dfrac{1}{10}
  2. 23+16\dfrac{2}{3}+\dfrac{1}{6}
  3. 25+320\dfrac{2}{5}+\dfrac{3}{20}
  4. 18+14\dfrac{1}{8}+\dfrac{1}{4}
  5. 14+35\dfrac{1}{4}+\dfrac{3}{5}
  6. 27+38\dfrac{2}{7}+\dfrac{3}{8}