Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Ktheni numrat e përzier në thyesa të parregullta.

  1. 1341\dfrac{3}{4}
  2. 17161\dfrac{7}{16}
  3. 1591\dfrac{5}{9}
  4. 2472\dfrac{4}{7}