Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni shumat dhe ndryshesat e mëposhtme.

  1. 115+21101\dfrac{1}{5}+2\dfrac{1}{10}
  2. 314183\dfrac{1}{4}-\dfrac{1}{8}
  3. 437+3124\dfrac{3}{7}+3\dfrac{1}{2}
  4. 549+2375\dfrac{4}{9}+2\dfrac{3}{7}
  5. 3352143\dfrac{3}{5}-2\dfrac{1}{4}
  6. 2121342\dfrac{1}{2}-1\dfrac{3}{4}
  7. 3341453\dfrac{3}{4}-1\dfrac{4}{5}
  8. 7372127\dfrac{3}{7}-2\dfrac{1}{2}