Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni prodhimet e mëposhtme. Jepeni secilin përfundim në trajtë të thjeshtuar.

  1. 34×15\dfrac{3}{4} \times \dfrac{1}{5}
  2. 23×29\dfrac{2}{3} \times \dfrac{2}{9}
  3. 27×14\dfrac{2}{7} \times \dfrac{1}{4}
  4. 516×45\dfrac{5}{16} \times \dfrac{4}{5}
  5. 59×47\dfrac{5}{9} \times \dfrac{4}{7}
  6. 78×221\dfrac{7}{8} \times \dfrac{2}{21}
  7. 45×313\dfrac{4}{5} \times \dfrac{3}{13}
  8. 835×724\dfrac{8}{35} \times \dfrac{7}{24}
  9. 23×67×512\dfrac{2}{3} \times \dfrac{6}{7} \times \dfrac{5}{12}
  10. 628×815×3548\dfrac{6}{28} \times \dfrac{8}{15} \times \dfrac{35}{48}