Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni pjesëtimet e mëposhtme.

  1. 58:4\dfrac{5}{8} : 4
  2. 34:6\dfrac{3}{4} : 6
  3. 23:7\dfrac{2}{3} : 7
  4. 316:9\dfrac{3}{16} : 9
  5. 4:154 : \dfrac{1}{5}
  6. 6:236 : \dfrac{2}{3}
  7. 5:255 : \dfrac{2}{5}
  8. 11:3711 : \dfrac{3}{7}
  9. 51:17351 : \dfrac{17}{3}