Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Nga një tub gjashtë decimetra i gjatë, Gerti pret tri copa me gjatësi 1121\dfrac{1}{2} dm, 2142\dfrac{1}{4} dm dhe 1581\dfrac{5}{8} dm. Sa është gjatësia e tubit që tepron?