Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjatë një fundjave, Besiana punoi jashtë orarit. Ajo paguhet sa për 1141\dfrac{1}{4} e orës së punës së zakonshme për çdo orë shtesë që punon. Ajo punoi 4 orë të shtunën dhe 5125\dfrac{1}{2} orë të dielën. Normalisht, ajo paguhet 320 lekë në orë. Sa fitoi ajo duke punuar jashtë orarit?