Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Pasi t'i ktheni me emërues të njëjtë, renditini thyesat e mëposhtme:

a) në rendin rritës:

  1. 37,78,514\dfrac{3}{7}, \dfrac{7}{8}, \dfrac{5}{14}
  2. 23,56,27\dfrac{2}{3}, \dfrac{5}{6}, \dfrac{2}{7}

b) në rendin zbritës:

  1. 25,38,34,1740\dfrac{2}{5}, \dfrac{3}{8}, \dfrac{3}{4}, \dfrac{17}{40}
  2. 56,1124,712,58\dfrac{5}{6}, \dfrac{11}{24}, \dfrac{7}{12}, \dfrac{5}{8}