Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në qoftë se a>ba > b, atëherë 1a>1b\dfrac{1}{a} > \dfrac{1}{b}. A është ky pohim i vërtetë? Argumentoni përgjigjen tuaj.