Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani thyesat e mëposhtme si: i) numra dhjetorë; ii) përqindje.

  1. 12\dfrac{1}{2}
  2. 34\dfrac{3}{4}
  3. 25\dfrac{2}{5}
  4. 110\dfrac{1}{10}
  5. 15\dfrac{1}{5}
  6. 14\dfrac{1}{4}
  7. 18\dfrac{1}{8}
  8. 58\dfrac{5}{8}