Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 16

Zgjidhja e ushtrimit 16 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Ktheni në thyesa numrat dhjetorë periodikë të mëposhtëm.

 1. 0.70.\overline{7}
 2. 0.60.\overline{6}
 3. 0.150.\overline{15}
 4. 0.510.\overline{51}
 5. 0.1230.\overline{123}
 6. 0.1480.\overline{148}
 7. 0.030.0\overline{3}
 8. 0.150.1\overline{5}
 9. 0.0270.02\overline{7}
 10. 0.0630.0\overline{63}
 11. 0.2450.2\overline{45}
 12. 0.14070.1\overline{407}