Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 18

Zgjidhja e ushtrimit 18 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Cili nga numrat e mëposhtëm është më i madh?

  1. 45% apo 49\dfrac{4}{9}?
  2. 16\dfrac{1}{6} apo 1.61.\overline{6}?
  3. 0.123 apo 1081\dfrac{10}{81}?
  4. 0.17040.1\overline{704} apo 740\dfrac{7}{40}?