Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Ktheni secilën nga thyesat e mëposhtme në përqindje, duke i kryer veprimet me shkrim. Tregoni si vepruat.

  1. 58\dfrac{5}{8}
  2. 45\dfrac{4}{5}
  3. 78\dfrac{7}{8}
  4. 35\dfrac{3}{5}
  5. 38\dfrac{3}{8}
  6. 18\dfrac{1}{8}
  7. 316\dfrac{3}{16}
  8. 732\dfrac{7}{32}